Ring Oss: 47 920 820 | E-post: dyrlegevakten@gmail.com | Kart |

Parasitologi

Det er ikke uvanlig for kjæledyra å bli smittet av en form for parasitter.

Parasitter (snyltere) er organismer som sameksisterer med verten på bekostning av disse. Ektoparasitter (lus, lopper, midd, flått) lever utenpå verten sin, mens endoparasitter (rundorm, bendelorm, flatorm) lever inni verten.

Det er ikke bare parasitten i seg selv som er skadelig for verten, men den bærer ofte med seg sykdommer som er enda mer farlig for verten. (f.eks. flått: Borreliose, Anaplasmose,)

Noen av parasittene kan smitte og er farlige for mennesker. Det er viktig for deg som dyreeiger å være obs på hvordan man behandler kjæledyret for å unngå parasittsmitte.

På klinikken får du veiledning og produkter til behandling av de forskjellige parasittene. 

Dersom du skal til utlandet er det egne regler for blant annet ormekur mot innvollsorm. I mange land i Europa finnes det parasitter og sykdommer som de bærer med seg som vi ikke vil ha inn til Norge, og da er det viktig at man behandler dyret preventativt dersom man skal ut og reise. 

mattilsynet sine websider er alltid de nye reglene oppdaterte. Vi annbefaler at du ser på denne websiden før du skal ut og reise. Vi kan også selvsagt informere deg om utenlandsreise på klinikken. Det er også annbefalt å undersøke reglene i det landet du skal reise til, da de kan ha egne regler for innførsel av dyr. Da tar du kontakt med den aktuelle ambassaden.  

 

  Øre mids