Ring Oss: 47 920 820 | E-post: dyrlegevakten@gmail.com | Kart |

Laboratorium

Vi har vårt eget laboratorium på klinikken med moderne laboratorieutstyr slik at vi kan foreta de fleste målinger her, og på den måten spare tid og kommer frem til en diagnose mye snarere enn om vi måtte foreta undersøkelsene ved en ekstern lab.

Vi har blodanalysemaskiner som måler hematologi, biokjemi og koaguleringsverdier. Vi har utstyr for å gjøre fullstendige urinundersøkelser (centrifuge, mikroskop, refraktometer). 

 

Maskinene gir oss det mest korrekte resultatet på kortest mulig tid. Veterinæren vil da få mulighet til å starte en behandligsplan fortere og med mer presisjon enn om vi måtte sende blodprøven til en ekstern lab.

 

Ved noen tilfeller vil vi måtte sende en prøve til en ekstern lab. Dette gjelder f.eks. ved bakteriell dyrkning av en prøve eller histopathologisk undersøkelse av en biopsi vi har tatt. Vi samarbeider med profesjonelle laboratorier i utlandet (Idexx, Laboklin, Finn path.lab) og får som regel svar innen 1 uke. Vi oppdaterer alltid eigere på laboratoriesvar så snart vi får dem.