Ring Oss: 47 920 820 | E-post: dyrlegevakten@gmail.com | Kart |

Urinalysis

En urinundersøkelse kan ofte være til god hjelp i det diagnostiske arbeidet. Da måler vi innholdet av de ulike stoffene i urinen og ser på urinen under mikroskopi. Vi utfører urinprøve ved mistanke om urinveisinfeksjon, urinkrystaller, og ved flere sykdommer der urinen kan gi oss viktig informasjon. En urinprøve kan f.eks fortelle oss hvor godt nyrene jobber og om det er bakterier, blod eller krystaller i urinen. Ultralydsundersøkelse blir ofte utført sammen med en urinanalyse dersom man vil se nermere på urinsystemet. 

Symptomer på at ditt dyr kan ha et urinveisproblem er: Forandring i urineringen; hyppigere urinering, lenger/kortere urinering, smerte ved urinering, klarer ikke å urinere, blodig/misfarget urin, økt drikkelyst, slapp.

Dersom du har mistanke om at ditt dyr har et urinveisproblem må du få en time til kontroll og vi ber deg gjerne ta med fersk urin. Dersom dyret skal inn til ultralydsundersøkelse av blæren er det best om dyret ikke nettopp har tisset da blæren vil være tom og dette ødelegger for undersøkelsen. Vi kan ta urinprøve direkte fra blæren (cystocentese) ved hjelp av ultralydaparatet på klinikken dersom blæren ikke er for tom. På denne måten får man den mest sterile urinen. 

  Crystals - Struvites